Mitt foto
Det som jag skriver här i min blogg , det är mina innersta och ibland lite virriga tankar. Men dom är mina , det är mina tankar , funderingar, frågor , berättelser , mina ord. Allt detta virrvarr av bokstäver , det är JAG. En blandad kompott av allt möjligt helt enkelt.

22 augusti 2010

Hyponkondriker !

Så här ser min ut , idag är de nog mycket finare.För 100 år sedan läste jag till undersköterska / mentalskötare , det var en rolig tid.

Några var lite till åren kommna och hade mycket erfarenhet.

De flesta var där av egen vilja , men där fanns de som blivit
tvingade och tvång är oftast inte någon bra lösning.


Personligheterna var många allt från att sitta och sova lektionerna igenom , komma tre lektioner sent eller inte komma alls.


Så fanns det de som skrev inlämningsuppgifter med 40 sidor och fick "godkänt" och de som lämnade in 5 sidor och fick MVG.


Men det starkaste minnet var en person ( här under namnet BOLLEN ) som var hypokondriker , ja inte bara BOLLEN själv , utan BOLLEN var det åt sin släkt också.


Ni kan ju bara tänka er vilket trauma , läsa om kroppen inre organ och sjukdomar och vara hypokondriker.


Jag ljuger , BOLLEN var inte det men jag lovar er att det var inte många sjukdomstillstånd BOLLEN inte haft , eller att inte förglömma hela stora släkten som även de blivit drabbade.


Någon sjukare släkt har jag aldrig hört om varken före eller efter.


Droppen blev när vi läste om en ytterst sällsynt sjukdom som bara drabbat 3 st här i sverige.

Och vem tror ni hade den.

Jo då , en farbror som Bollen kände .

Och det visade sig att , han hade dött en vecka tidigare.

Då skrattade till och med läraren...........Kram Mor i Stugan

1 kommentar:

Rigmor sa...

Jösses, nu blir jag näsan rädd, läser på gamla dar till uska med inriktning funktionshindrade och äldrevård, undrar hur det ska sluta...?? Fast jag är nog tvärtemot Bollen, jag kommer aldrig att bli sjuk och drabbas absolut inte av någonting, tror jag ska jag väl tillägga...