Mitt foto
Det som jag skriver här i min blogg , det är mina innersta och ibland lite virriga tankar. Men dom är mina , det är mina tankar , funderingar, frågor , berättelser , mina ord. Allt detta virrvarr av bokstäver , det är JAG. En blandad kompott av allt möjligt helt enkelt.

24 februari 2010

Katten Oscar !

OSCAR


Femårige Oscar är egentligen som katter är mest , mån om sin integritet och inte speciellt social.


Han bor på Steere House, ett sjukhem för svårt dementa i Providence, USA-delstaten Rhode Islands huvudstad , och fascinerar där både personal och anhöriga till patienterna.


Vid hittills ett femtiotal tillfällen ska katten diskret ha tagit plats intill patienter som kort därefter gått bort.


När Oscar tar plats i någons rum är hemmets personal inte sen med att meddela anhöriga att det högst troligen är dags att sluta upp vid familjemedlemmens sida.

Det har mer än en gång stått att läsa i dödsannonser om patienter vid Steere House att personen avled i sällskap av de sina – ”och katten Oscar”.


Kram Mor i Stugan


3 kommentarer:

Karl Halvorsen sa...

Helt fantastisk å lese, men jeg tror faktisk det kan være noe i det. Dyr er utrolige, tror det bor mer i dem en vi våger å tro.

Fascinerende. Takk for dagens servering fra deg, jeg begynner å bli avhengig av dem nå.

vita drömmar och svarta tassar sa...

En katt sover alltid i ett curry-x men aldrig hunden..en katt som sover i din säng kan ta emot jordstrålarna så du själv inte får ont av dom....så va jag lite konstig i dag thihi...

Torilpia sa...

Katter er vel spesielt oppmerksomme på den andre siden og lar seg ikke vippe av pinnen så lett. Flott innlegg!