Mitt foto
Det som jag skriver här i min blogg , det är mina innersta och ibland lite virriga tankar. Men dom är mina , det är mina tankar , funderingar, frågor , berättelser , mina ord. Allt detta virrvarr av bokstäver , det är JAG. En blandad kompott av allt möjligt helt enkelt.

26 december 2009

5 år sedan sedan den stora katastrofen !

Idag är det fem år sedan denna oerhörda och fruktansvärda naturkatastrofen inträffade , som vi känner som Tsunamin.

Jag tror det var över 250 000 människor som fick sätta sina liv till ( ett syskon par här från våran stad endast 14 och 11år gamla ) när den enorma vågen kom.

Hela dagen och sen flera dagar efteråt , var man som klistrade vid tv:n , jag hade så svårt att kunna fatta denna tragedi, att denna stora enorma vågen hade kunnat förstöra så mycket i sin väg.

Man kunde inte fatta vilken kraft och ändå såg man ju vad som hade förstörts och hörde olika människor som berättade som varit med om vågen , men som klarat sig.

Jag hade gråten i halsen länge efteråt , när jag kollade på program och intervjuer med människor som upplevt detta , jag led med människorna , jag skänkte pengar till insamlingen för flodvågens offer.

Man kan inte annat än bli berörd av denna oerhörda tragedi, som inträffade i så många länder och som dödade så många människor och totalt förändrade tillvaron för så många , för alltid.

Jag vill därför tända ett ljus för alla dessa människor som inte finns bland oss nåt mera , som fick sätta livet till när Vågen kom ... flodvågen ... tsunamin......


Kram Mor i Stugan

1 kommentar:

Bestemor Drillo sa...

Ja vi tenner et lys i kveld for alle ofrene !